Facebook oldalunk

Instagram oldalunk

Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Csomagkövetés

Vásárlási feltételek

Általános Szerződési Feltételek

A jelen általános szerződési feltételek (a továbbiakban „ÁSZF”), a Pomázi Tűzoltó Egyesület által üzemeltetett www.vedelembolt.hu oldalon található web-áruházban történő vásárlás szabályait rögzíti.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a web-áruház bemutató teremként működik, az itt megjelenített képek néhány termék esetében a gyártótól, vagy a gyártó katalógusából vagy weboldaláról származó "illusztrációk". A gyártók fenntartják maguknak a jogot a valós termékek megváltoztatására, csomagolás, címkézés... stb. – Web-áruházunk éppen ezért tartja magát ahhoz, hogy amennyiben Ön mégsem elégedett a megrendelt termékkel, mi visszafizetjük Önnek a termék vételárát. Adatbázisunkat kollégáink igyekeznek rendszeresen karbantartani. A weboldalunkon közölt adatok CSUPÁN TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰEK, és azok pontosságáért az itt leírt okok miatt nem tudunk teljes felelősséget vállalni - mindezek mellett igyekszünk minden változtatást a lehető leggyorsabban felvezetni oldalunkra. Amennyiben eltérést, frissítési elmaradást találna az adatbázisunkban, kérjük jelezze azt felénk telefonos elérhetőségeinken, vagy e-mailben, hogy mielőbb a lehető legfrissebb információval tudjunk szolgálni.

Honlapunkon tetszés szerint barangolhat, személyazonossága felfedése nélkül megismerkedhet termékeinkkel, árainkkal. Web-áruházunkon történő regisztráció nélkül is tájékozódhat a részletekről. Termékeinket kategóriák szerint soroltuk be, a kategóriákat, a termékválasztékot folyamatosan bővítjük. A különböző kategóriákat az áruház bal oldalon lévő menüsorból választhatja ki. Egy kategórián belül több alcsoportot is találhat, amelyek a könnyebb eligazodást, szűrést, szűkítést szolgálják. Minden csoporthoz csakúgy mint az egyes termékekhez részletesebb összefoglaló leírás is tartozik. A web-áruházunkban minden termékünk árát bruttó, azaz ÁFÁ-val együtt tüntetjük fel. A termék nevére kattintva az adott termék leíró oldala jelenik meg, ahol a részletes leírás mellett képet is talál az adott termékről. A képre kattintva, nagyítva is megjelenik az oldalon.

A web-áruházon keresztüli vásárláshoz regisztráció szükséges.

1. Cégadatok

A bolt adatai:       

A web-áruház fantázianeve: Védelembolt

A bolt üzemeltetője: Pomázi Tűzoltó Egyesület

Alapítás éve:                   1997. (1903.X.1.)

Bejegyzés szám:              Pk.60.303/1997. (Pest megyei Bíróság)

székhely:                        2013 Pomáz, Fáy András u. 51.

Postacím:                       2013. Pomáz, Pf. 88.

adószám:                       18677935-2-13

közösségi adószám:         HU18677935

számlavezető bank:         Magnetbank

bankszámlaszám:            16200168-00229159

SWIFT kód:                     HBWEHUHB

IBAN:                             HU86 1620 0168 0022 9159 0000 0000


Ügyfélszolgálat:

Tel:  +36 26 325 123   (24 órás) - általános információk

Fax:  +36 26 325 123

E-mail:  vedelembolt.info@gmail.com

 

2. Regisztráció


A web-áruházunkban történő vásárláshoz regisztrációra van szükség, ahol kötelező jelleggel az alábbi adatait kell megadnia a Fiók létrehozása sorra:

- email cím

- jelszó

 

A számla kiállításához meg kell adnia a:

 

- vevő nevét, vagy cégnevét,

- nem kötelező jelleggel kapcsolattartót és adószámot  ( áfaalany vevő adószámát kötelező feltüntetni )

- az országot

 - az irányítószámot

- a várost

- a számlázási címet, közterület jellegét és házszámát

- a telefonszámát

- az e-mail címet a regisztrációnál megadottat használja a rendszer,

- ellenőrző kódot

 

A telefonszámnál olyan telefonszámot adjon meg, amelyen napközben elérjük.  

Csak olyan személy regisztrálhat, aki cselekvőképes és a megrendelés letételére jogosult. Regisztrációjával Ön kijelenti, hogy az előző mondat állításai igazak Önre vonatkozóan.

A regisztrációnál megadott adatait bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem szolgáltatjuk ki. Az adatokra vonatkozó adatvédelmi jogszabályokat maximálisan betartjuk. Viszont a kiszállítás érdekében a futárszolgálatnak, vagy a postának (továbbiakban futár)  megadjuk az Ön nevét/cégnevét valamint a kiszállítási címet, valamint e-mail címét és telefonszámát, hogy megrendelését továbbítani tudják, a futár Önnel fel tudja venni a kapcsolatot, illetve, hogy a megrendelése az Ön számára is nyomon követhető legyen. A futár értesítheti Önt a csomag átvételéről, a kiszállítás várható idejéről és a kiszállítás megtörténtéről, esetleg meghiúsulásáról. Sikertelen kézbesítés esetén a futár megpróbál Önnel telefonkapcsolatban lépni. A rendelés leadásával a fenti irányelveket Ön elfogadja. 

 

3. A szerződés tárgya

Minden termékünk esetében feltüntetjük a vételárat, továbbá a termék lényeges jellemzőit.

 

4. Rendelés

Web-áruházunkban közvetlenül megrendelheti a kiválasztott termékeket, nagyobb mennyiségi igénynél elektronikusan árajánlatot is kérhet. Minden megrendelés leadást automatikusan visszaigazolunk, az itt közölt árak, de főleg a szállítási költség árai csak tájékoztató jellegűek. Minden rendelést visszaigazolunk egy e-mailben. A visszaigazolás kiküldésével válik rendelése elfogadottá. A visszaigazoló dokumentumon tüntetjük fel a megrendelt termékek pontos megnevezését, az igényelt darabszámot, a számla végösszegét, valamint a szállítási időt és a szállítás költségét.

Ügyfélszolgálatunk hétvégén is elérhető. Az árajánlatok és megrendelések feldolgozása általában hétköznap történik. De felhívjuk szíves figyelmét, hogy ügyfélszolgálatunk a tűzoltóság ügyeletén van, így riasztás esetén a riasztással kapcsolatos feladatok elsőbbséget élveznek, de ilyen esetben visszahívjuk Önt.  

Minden olyan megrendelést és regisztrációt, amely véleményünk szerint nem valós adatokat tartalmaz jogunkban áll érvénytelennek minősíteni és törölni.

 

5. Szállítási határidő

A szállítási határidőt mindig a megrendelés visszaigazolásán közöljük. Amennyiben az igényelt termékből a kért darabszámmal raktárunkban rendelkezünk a kiszállítási idő 1-2 munkanap. A kiszállítást az GLS futárszolgálat végzi. 

Egyedi, kérésre legyártott termék, pl. hímzés esetén a látványterv jóváhagyásától számított 10-20 munkanap a szállítási határidő, a rendelt termék bonyolultságától és egyediségétől függően. 

Kérjük, hívja ügyfélszolgálatunkat, abban az esetben, ha a kért terméket a kiszállítási időpontja nem felel meg Önnek, vagy jelezze és felhívjuk!

 

6. Szállítási költségek

A megrendelt termékeket utánvétes csomagként  futárszolgálattal, vagy előre utalásos rendszerben történő befizetés után  juttatjuk el a jelzett szállítási címre, természetesen pénzvisszafizetési garanciával. A szállítási költség a vételár felett fizetendő. A pontos szállítási költséget a megrendelés visszaigazolásakor közöljük. Amennyiben rosszul jelöli meg a kíválasztott kiszállítási módot, azt korrigáljuk, ez a visszaigazolt fizetendő vételárat módosíthatja. Amennyiben egyéb ígényt támaszt a kiszállítással (meghatárotott napon, időben stb. történő szállítás), az a GLS szolgáltatási díjtáblázata alapján szintén módosíthatja a szállítás költségét.       

 

7. A megrendelt áru átvétele

Kérjük, felbontás előtt minden esetben ellenőrizze, hogy a termék külső csomagolása (doboz, boríték stb..) sértetlen. Amennyiben a megrendelt termékeken sérült a csomagolás, legyen szíves jelezni a futárnak, aki erről jegyzőkönyvet vesz fel. Kérjük továbbá, hogy a sérült csomagolásról ügyfélszolgálati munkatársainkat is értesítse!

Azonnal értesítse ügyfélszolgálatunkat, ha a számlán szereplő tételek és darabszámok, illetve a megérkezett áru eltérést mutatnak. Ilyenkor a leggyorsabban próbáljuk orvosolni a problémát, és annak okát részletesen kivizsgáljuk.


Ügyfélszolgálatunk elérhetőségei:

Tel:  +36 26 325 123

       +36 20 592 9380
Fax: +36 26 325 123
E-mail: vedelembolt.info@gmail.com

 

8. A vételár megfizetése

Web-áruházunkban utánvétes, díjbekérős előlegszámlán, vagy azonnali bankkártyás fieztésre van lehetőség. Átutalásos, vagy csekkes fizetési módot külön jóváhagyásával választhat. Az elfogadható kártyákról és a bakkártyás fizetés részleteiről a fizetési módnál részletes tájékoztatót talál. Bankkártyás fizetésre az OTP bannk rendszerét használjuk, ebben az esetben átirányításra kerül automatikusan egy biztonságos bankkártyás fizetőfelületre.  


9. Garancia / Jótállás

Az általunk forgalmazott, gyártott  termékekre (rendeltetésszerű használat esetén) 12 hónap teljes körű garanciát vállalunk. A garancia megszűnik, ha a hiba oka szakszerűtlen szerelés vagy nem rendeltetésszerű használat.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy azon termékekre, amelyek garanciaidejét a gyártó hosszabb időtartamban állapította meg, ott mi is a gyártó által garanciaelveket követjük. Pl. a szén-monoxid vészjelzők esetében az XC70-es készülékeknél 6 év, a XC100 és XC100D vészjelzőknél 9 év garanciát vállalunk, a füstérzékelő családnál is.

9 éves garanciát vállalunk.

A vásárlást követően 14 munkanapon belül lehetőséget biztosítunk a sérülésmentes termékek cseréjére. A cserélni kívánt termékek eljuttatása, valamint a kiszállítás költsége a vevőt terhelik.  

A problémás eseteket, illetve reklamációkat igyekszünk a lehető leggyorsabban kivizsgálni és jogos követelés esetén kötelezettségeinknek a lehetőség szerint azonnal eleget tenni. A hiba okát részletesen elemezzük, hogy a későbbiekben ne forduljon elő.

 

10. Elállás lehetőség

A fogyasztó a szerződéstől tizennégy napon belül indokolás nélkül elállhat, az áru visszavételét és a kifizetett vételár visszafizetését kérheti, amelynek eleget teszünk.  A vásárlástól törtnénő elállás esetén 14 napon belül a visszaküldött termék árát átutalással visszatérítjük. 

  Az első megrendelés leadásával a Vevő az Általános Szerződési Feltételeket elfogadja.  

 

11. A rendelés törlése, módosítása és visszatérítés

Amennyiben rendelését szeretné törölni, úgy kérjük, azt jelezze emailben (vedelembolt.info@gmail.com) és rendelését töröljük a rendszerből.

Ha a csomagja már a futárszolgáalnál van, miközben Ön törölné rendelését, úgy azt kérjük, jelezze felénk (emailben) és ne vegye át. Amint a kézbesítetlen csomagot üzletünk visszakapta, úgy azt töröljük rendszerünkből.

Önnek lehetősége van 14 napon belül elállni a rendeléstől, ezidő alatt kérjük, jelezze elállási szándékát (emailben) és küldje vissza a megrendelt terméket, amennyiben nem felelt meg az elképzeléseinek.

Címünk:

 

Pomázi Tűzoltó Egyesület

2013 Pomáz, Fáy András utca 51-

A csomag visszaérkezése után térítjük meg az előre átutalt összeget, amennyiben bankkártyával vagy PayPal rendszerén belül rendezte a költségeket.

Amennyiben a megrendelt termék mérete, színe vagy egyéb jellemzői miatt módosítást igényel, úgy kérjük, hogy azt jelezze emailben.

Ha a módosított termék rendelkezésre áll, úgy azt retúrfuvarral küldjük a megadott címre, Ennek költsége Önt terheli: 1.949 Ft

A módosított csomagot a futár cseréli ki az eredeti rendeléssel, így kérjük, hogy azt csomagolja vissza.

Amennyiben a módosított termék nem áll rendelkezésre, úgy felvesszük Önnel a kapcsolatot és egyeztetünk a várakozásról vagy a visszatérítésről.

Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat

 

Bevezetés

A Pomázi Tűzoltó Egyesület (a továbbiakban: Szolgáltató, adatkezelő) alá veti magát a következő tájékoztatónak:

A természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) szerint az alábbi tájékoztatást adjuk. Jelen adatkezelési tájékoztató az alábbi oldalak adatkezelését szabályozza: https://www.vedelembolt.hu

Az adatkezelési tájékoztató elérhető az alábbi oldalról: https://www.vedelembolt.hu

A tájékoztató módosításai a fenti címen történő közzététellel lépnek hatályba.

Az adatkezelő és elérhetőségei:

Név: Pomázi Tűzoltó Egyesület

Székhely: 2013. Pomáz, Fáy A. u. 51.

E-mail: vedelembolt.info@gmail.com

Telefon: +36-26/325-123

 

Fogalom meghatározások

személyes adat”: azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható;

adatkezelés”: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés;

„adatkezelő”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja;

adatfeldolgozó”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel;

címzett”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, akivel vagy amellyel a személyes adatot közlik, függetlenül attól, hogy harmadik fél-e. Azon közhatalmi szervek, amelyek egy egyedi vizsgálat keretében az uniós vagy a tagállami joggal összhangban férhetnek hozzá személyes adatokhoz, nem minősülnek címzettnek; az említett adatok e közhatalmi szervek általi kezelése meg kell, hogy feleljen az adatkezelés céljainak megfelelően az alkalmazandó adatvédelmi szabályoknak;

az érintett hozzájárulása”: az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez;

adatvédelmi incidens”: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.

A személyes adatok kezelésére vonatkozó elvek

A személyes adatok:

 • kezelését jogszerűen és tisztességesen, valamint az érintett számára átlátható módon kell végezni („jogszerűség, tisztességes eljárás és átláthatóság”);
 • gyűjtése csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból történjen, és azokat ne kezeljék ezekkel a célokkal össze nem egyeztethető módon; a 89. cikk (1) bekezdésének megfelelően nem minősül az eredeti céllal össze nem egyeztethetőnek a közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból történő további adatkezelés („célhoz kötöttség”);
 • az adatkezelés céljai szempontjából megfelelőek és relevánsak kell, hogy legyenek, és a szükségesre kell korlátozódniuk („adattakarékosság”);
 • pontosnak és szükség esetén naprakésznek kell lenniük; minden észszerű intézkedést meg kell tenni annak érdekében, hogy az adatkezelés céljai szempontjából pontatlan személyes adatokat haladéktalanul töröljék vagy helyesbítsék („pontosság”);
 • tárolásának olyan formában kell történnie, amely az érintettek azonosítását csak a személyes adatok kezelése céljainak eléréséhez szükséges ideig teszi lehetővé; a személyes adatok ennél hosszabb ideig történő tárolására csak akkor kerülhet sor, amennyiben a személyes adatok kezelésére a 89. cikk (1) bekezdésének megfelelően közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból kerül majd sor, az e rendeletben az érintettek jogainak és szabadságainak védelme érdekében előírt megfelelő technikai és szervezési intézkedések végrehajtására is figyelemmel („korlátozott tárolhatóság”);
 • kezelését oly módon kell végezni, hogy megfelelő technikai vagy szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítva legyen a személyes adatok megfelelő biztonsága, az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásával szembeni védelmet is ideértve („integritás és bizalmas jelleg”).

 Az adatkezelő felelős a fentiek megfelelésért, továbbá képesnek kell lennie e megfelelés igazolására („elszámoltathatóság”).

 

Adatkezelések

Web-áruház működtetéshez kapcsolódó adatkezelés

Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre és az adatkezelés célja:

Személyes adat Az adatkezelés célja
Felhasználói név: Azonosítás, a regisztráció lehetővé tétele
  A felhasználói fiókba történő biztonságos belépést szolgálja
Vezeték-és keresztnév: A kapcsolatfelvételhez, a vásárláshoz és a szabályszerű számla
kiállításához szükséges
E-mail cím: Kapcsolattartás, a számlázással, vagy a szállítással kapcsolatos
kérdések hatékonyabb egyeztetése.
Számlázási név és cím:

A szabályszerű számla kiállítása, továbbá a szerződés
létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítésének
figyelemmel kísérése, az abból származó díjak számlázása,
valamint az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése.

Szállítási név és cím: A házhoz szállítás lehetővé tétele.
A vásárlás/regisztráció időpontja: Technikai művelet végrehajtása
A vásárlás/regisztráció kori IP cím: Technikai művelet végrehajtása

Sem a felhasználónév, sem az e-mail cím esetében nem szükséges, hogy személyes adatot tartalmazzon.

Az érintettek köre: A web-shop weboldalon regisztrált/vásárló valamennyi érintett.

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: A regisztráció törlésével azonnal. Az érintett által megadott bármely személyes adat törléséről az adatkezelő a GDPR 19. cikke alapján, elektronikus úton tájékoztatja az érintettet. Ha az érintett törlési kérelme kiterjed az általa megadott e-mail címre is, akkor az adatkezelő a tájékoztatást követően az e-mail címet is törli. Kivéve a számviteli bizonylatok esetében, hiszen a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig meg kell őrizni ezeket az adatokat.

A könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot (ideértve a főkönyvi számlákat, az analitikus, illetve részletező nyilvántartásokat is), legalább 8 évig kell olvasható formában, a könyvelési feljegyzések hivatkozása alapján visszakereshető módon megőrizni.

Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye, a személyes adatok címzettjei: A személyes adatokat az adatkezelő web-bolttal foglalkozó munkatársai kezelhetik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával.

Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése:

 • Az érintett kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és
 • tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen, valamint
 • az érintettnek joga van az adathordozhatósághoz, továbbá a hozzájárulás bármely időpontban történő visszavonásához.

A személyes adatokhoz való hozzáférést, azok törlését, módosítását, vagy kezelésének korlátozását, az adatok hordozhatóságát, az adatkezelések elleni tiltakozást az alábbi módokon tudja érintett kezdeményezni:

postai úton a 2013. Pomáz, Pf.88.  címen,

e-mail útján info@vedelembolt.hu e-mail címen,

telefonon +36-20/9514420 a számon.

Az adatkezelés jogalapja:

 • a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja,
 • Az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Elker tv.) 13/A. § (3) bekezdése:

A szolgáltató a szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek. A szolgáltatónak az egyéb feltételek azonossága esetén úgy kell megválasztania és minden esetben oly módon kell üzemeltetnie az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtása során alkalmazott eszközöket, hogy személyes adatok kezelésére csak akkor kerüljön sor, ha ez a szolgáltatás nyújtásához és az e törvényben meghatározott egyéb célok teljesüléséhez feltétlenül szükséges, azonban ebben az esetben is csak a szükséges mértékben és ideig.

 • A számviteli jogszabályoknak megfelelő számlát kiállítása esetén a 6. cikk (1) bekezdés c) pontja.
 • A szerződésből eredő követelések érvényesítése esetén a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:21. §-a szerint 5 év.

6:22. § [Elévülés]

(1) Ha e törvény eltérően nem rendelkezik, a követelések öt év alatt évülnek el.

(2) Az elévülés akkor kezdődik, amikor a követelés esedékessé válik.

(3) Az elévülési idő megváltoztatására irányuló megállapodást írásba kell foglalni.

(4) Az elévülést kizáró megállapodás semmis.

Tájékoztatjuk, hogy

 • az adatkezelés szerződés teljesítéséhez szükséges.
 • köteles a személyes adatokat megadni, hogy tudjuk a rendelését teljesíteni.
 • az adatszolgáltatás elmaradása azzal a következményekkel jár, hogy nem tudjuk a rendelését feldolgozni.

Az igénybe vett adatfeldolgozók

Szállítás

Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: Termékek kiszállítása

Adatfeldolgozó megnevezése és elérhetősége:

Magyar Posta
3512 Miskolc Ügyfélszolgálati igazgatóság

levélben: Ügyfélszolgálati Igazgatóság címén: 3512 Miskolc,

faxon: a 06-46-320-136 számon,

e-mailben: az ugyfelszolgalat@posta.hu e-mail-címen,

 

GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft.
2351 Alsónémedi
GLS Európa u. 2.
info@gls-hungary.com
+3618020265

Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: Szállítási név, szállítási cím, telefonszám, e-mail cím.

Az érintettek köre: A házhozszállítást kérő valamennyi érintett.

Az adatkezelés célja: A megrendelt termék házhoz szállítása.

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: A házhozszállítás lebonyolításáig tart.

Az adatfeldolgozás jogalapja: 6. cikk (1) bekezdés b) pontja.

 

Tárhely-szolgáltató

Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: Tárhely-szolgáltatás

Adatfeldolgozó megnevezése és elérhetősége:

Tárhelyszolgáltató adatai:

Név: Versanus Kft

Székhely: 1023. Budapest, Bécsi út 3-5. 5. em. 56.

Elérhetőség: +36-1/4301168, support@versanus.eu

Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: Az érintett által megadott valamennyi személyes adat.

Az érintettek köre: A weboldalt használó valamennyi érintett.

Az adatkezelés célja: A weboldal elérhetővé tétele, megfelelő működtetése.

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: Az adatkezelő és a tárhely-szolgáltató közötti megállapodás megszűnéséig, vagy az érintettnek a tárhely-szolgáltató felé intézett törlési kérelméig tart az adatkezelés.

Az adatfeldolgozás jogalapja: a 6. cikk (1) bekezdés c) és f) pontja, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

 

Címzettek, akikkel a személyes adatokat közlik (Adattovábbítás):

Online fizetés

A Címzett által ellátott tevékenység: Online fizetés

Címzett megnevezése és elérhetősége:

OTP Bank Tel: +36 1 3666666  

Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: Számlázási adatok, név, e-mail cím

Az érintettek köre: A weboldalon fizetést választó valamennyi érintett.

Az adatkezelés célja: Az online fizetés lebonyolítása, a tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring (visszaélések ellenőrzése)

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: Az online fizetés lebonyolításáig tart.

Az adatfeldolgozás jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja. Az adatkezelés az érintett kérésére történő online fizetés teljesítéséhez szükséges.
Az érintett jogai:

 • Ön tájékozódhat az adatkezelés körülményeiről
 • Ön jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon, hogy a személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, illetve hozzáférhet az adatkezeléssel kapcsolatos valamennyi információhoz
 • Ön jogosult arra, hogy az Önre vonatkozó személyes adatait tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja
 • Ön jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a pontatlan személyes adatait.

Cookie-k (sütik) kezelése

Webáruházakra jellemző cookie-k az úgynevezett „jelszóval védett munkamenethez használt cookie”, „bevásárlókosárhoz szükséges cookie-k” és „biztonsági cookie-k”, melyek használatához nem szükséges előzetes hozzájárulást kérni az érintettektől.

Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: Egyedi azonosítószám, dátumok, időpontok

Az érintettek köre: A weboldalt látogató valamennyi érintett.

Az adatkezelés célja: A felhasználók azonosítása, a „bevásárlókosár” nyilvántartására és a látogatók nyomon követése.

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje:

 


Süti típusa


 Adatkezelés jogalapja  Adatkezelés Kezelt adatkör
-Munkamenet sütik (session)- -Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalmi szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. CVIII. törvény (Elkertv.) 13/A. § (3) bekezdése- -A felhasználó vagy a szolgáltató visszavonásig- -connect.sid-

 

Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A cookie-k használatával nem kezel személyes adatokat az adatkezelő.

Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az érintettnek lehetőségük van a cookie-kat törölni a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében általában az Adatvédelem menüpont beállításai alatt.

Az adatkezelés jogalapja: Az érintettől hozzájárulás nem szükséges, amennyiben a cookie-k használatának kizárólagos célja az elektronikus hírközlő hálózaton keresztül történő közléstovábbítás vagy arra az előfizető vagy felhasználó által kifejezetten kért, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtásához a szolgáltatónak feltétlenül szüksége van.

 

Google Adwords konverziókövetés használata

A „Google AdWords” nevű online reklámprogramot használja az adatkezelő, továbbá annak keretein belül igénybe veszi a Google konverziókövető szolgáltatását. A Google konverziókövetés a Google Inc. elemző szolgáltatása (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“).

Amikor Felhasználó egy weboldalt Google-hirdetés által ér el, akkor egy a konverziókövetéshez szükséges cookie kerül a számítógépére. Ezeknek a cookie-knak az érvényessége korlátozott, és nem tartalmaznak semmilyen személyes adatot, így a Felhasználó nem is azonosítható általuk.

Amikor a Felhasználó a weboldal bizonyos oldalait böngészi, és a cookie még nem járt le, akkor a Google és az adatkezelő is láthatja, hogy Felhasználó a hirdetésre kattintott.

Minden Google AdWords ügyfél másik cookie-t kap, így azokat az AdWords ügyfeleinek weboldalain keresztül nem lehet nyomon követni.

Az információk – melyeket a konverziókövető cookie-k segítségével szereztek – azt a célt szolgálják, hogy az AdWords konverziókövetést választó ügyfeleinek számára konverziós statisztikákat készítsenek. Az ügyfelek így tájékozódnak a hirdetésükre kattintó és konverziókövető címkével ellátott oldalra továbbított felhasználók számáról. Azonban olyan információkhoz nem jutnak hozzá, melyekkel bármelyik felhasználót azonosítani lehetne.

Ha nem szeretne részt venni a konverziókövetésben, akkor ezt elutasíthatja azáltal, hogy böngészőjében letiltja a cookie-k telepítésének lehetőségét. Ezután Ön nem fog szerepelni a konverziókövetési statisztikákban.

További információ, valamint a Google adatvédelmi nyilatkozata az alábbi oldalon érhető el:  www.google.de/policies/privacy/

 

A Google Analytics alkalmazása

Ez a honlap a Google Analytics alkalmazást használja, amely a Google Inc. („Google”) webelemző szolgáltatása. A Google Analytics úgynevezett „cookie-kat”, szövegfájlokat használ, amelyeket a számítógépére mentenek, így elősegítik Felhasználó által látogatott weblap használatának elemzését.

A Felhasználó által használt weboldallal kapcsolatos cookie-kkal létrehozott információk rendszerint a Google egyik USA-beli szerverére kerülnek és tárolódnak. Az IP-anonimizálás weboldali aktiválásával a Google a Felhasználó IP-címét az Európai Unió tagállamain belül vagy az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más államokban előzőleg megrövidíti.

A teljes IP-címnek a Google USA-ban lévő szerverére történő továbbítására és ottani lerövidítésére csak kivételes esetekben kerül sor. Eme weboldal üzemeltetőjének megbízásából a Google ezeket az információkat arra fogja használni, hogy kiértékelje, hogyan használta a Felhasználó a honlapot, továbbá, hogy a weboldal üzemeltetőjének a honlap aktivitásával összefüggő jelentéseket készítsen, valamint, hogy a weboldal- és az internethasználattal kapcsolatos további szolgáltatásokat teljesítsen.

 A Google Analytics keretein belül a Felhasználó böngészője által továbbított IP-címet nem vezeti össze a Google más adataival. A cookie-k tárolását a Felhasználó a böngészőjének megfelelő beállításával megakadályozhatja, azonban felhívjuk figyelmét, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy ennek a honlapnak nem minden funkciója lesz teljes körűen használható. Megakadályozhatja továbbá, hogy a Google gyűjtse és feldolgozza a cookie-k általi, a Felhasználó weboldalhasználattal kapcsolatos adatait (beleértve az IP-címet is), ha letölti és telepíti a következő linken elérhető böngésző plugint.

 

Hírlevél, DM tevékenység

A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. §-a értelmében Felhasználó előzetesen és kifejezetten hozzájárulhat ahhoz, hogy Szolgáltató reklámajánlataival, egyéb küldeményeivel a regisztrációkor megadott elérhetőségein megkeresse.

Továbbá Ügyfél a jelen tájékoztató rendelkezéseit szem előtt tartva hozzájárulhat ahhoz, hogy Szolgáltató a reklámajánlatok küldéséhez szükséges személyes adatait kezelje.

Szolgáltató nem küld kéretlen reklámüzenetet, és Felhasználó korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen leiratkozhat az ajánlatok küldéséről. Ebben az esetben Szolgáltató minden - a reklámüzenetek küldéséhez szükséges - személyes adatát törli nyilvántartásából és további reklámajánlataival nem keresi meg a Felhasználót. Felhasználó a reklámokról leiratkozhat az üzenetben lévő linkre kattintva.

Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre és az adatkezelés célja:

 

Személyes adat Az adatkezelés célja
Név, e-mail cím: Azonosítás, a hírlevélre való feliratkozás lehetővé tétele.
A feliratkozás időpontja: Technikai művelet végrehajtása.
A feliratkozás kori IP cím: Technikai művelet végrehajtása.

Az érintettek köre: A hírlevélre feliratkozó valamennyi érintett.

Az adatkezelés célja: reklámot tartalmazó elektronikus üzenetek (e-mail, push üzenet) küldése az érintett részére, tájékoztatás nyújtása az aktuális információkról, termékekről, akciókról, új funkciókról stb.

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: a hozzájáruló nyilatkozat visszavonásáig, azaz a leiratkozásig tart az adatkezelés.

Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye, a személyes adatok címzettjei: A személyes adatokat az adatkezelő sales és marketing munkatársai kezelhetik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával.

Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése:

 • Az érintett kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és
 • tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen, valamint
 • az érintettnek joga van az adathordozhatósághoz, továbbá a hozzájárulás bármely időpontban történő visszavonásához.
 • A személyes adatokhoz való hozzáférést, azok törlését, módosítását, vagy kezelésének korlátozását, az adatok hordozhatóságát, az adatkezelések elleni tiltakozást az alábbi módokon tudja érintett kezdeményezni:

postai úton a 2013. Pomáz, Fáy A. u.51 címen, vagy 2013. Pomáz, Pf.88. postacímen.

e-mail útján info@vedelembolt.hu e-mail címen,

telefonon +36-20/9514420 a számon.

Az érintett bármikor, ingyenesen leiratkozhat a hírlevélről.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása, 6. cikk (1) bekezdés a) és f) pontja, és a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. § (5) bekezdése:

A reklámozó, a reklámszolgáltató, illetve a reklám közzétevője – a hozzájárulásban meghatározott körben - a náluk hozzájáruló nyilatkozatot tevő személyek személyes adatairól nyilvántartást vezet. Az ebben a nyilvántartásban rögzített - a reklám címzettjére vonatkozó - adat csak a hozzájáruló nyilatkozatban foglaltaknak megfelelően, annak visszavonásáig kezelhető, és harmadik fél számára kizárólag az érintett személy előzetes hozzájárulásával adható át.

Tájékoztatjuk, hogy

 • az adatkezelés az Ön hozzájárulásán alapul.
 • köteles a személyes adatokat megadni, ha hírlevelet szeretne kapni tőlünk.
 • az adatszolgáltatás elmaradása azzal a következményekkel jár, hogy nem tudunk Önnek hírlevelet küldeni.

Panaszkezelés

Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre és az adatkezelés célja:

Személyes adat Az adatkezelés célja
Vezeték-és keresztnév: Azonosítás, kapcsolattartás.
E-mail cím: Azonosítás, kapcsolattartás.
Számlázási név és cím:

Azonosítás, a megrendelt termékekkel, számlákkal kapcsolatosan felmerülő

minőségi kifogások, kérdések és problémák kezelése.

Az érintettek köre: A webshop weboldalon vásárló és minőségi kifogással élő, panaszt tevő valamennyi érintett.

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: A felvett kifogásról felvett jegyzőkönyv, átirat és az arra adott válasz másolati példányait a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése alapján 5 évig kell megőrizni.

Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye, a személyes adatok címzettjei: A személyes adatokat az adatkezelő sales és marketing munkatársai kezelhetik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával.

Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése:

 • Az érintett kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és
 • tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen, valamint
 • az érintettnek joga van az adathordozhatósághoz, továbbá a hozzájárulás bármely időpontban történő visszavonásához.

A személyes adatokhoz való hozzáférést, azok törlését, módosítását, vagy kezelésének korlátozását, az adatok hordozhatóságát, az adatkezelések elleni tiltakozást az alábbi módokon tudja érintett kezdeményezni:

postai úton a 2013. Pomáz, Fáy A. u.51 címen, vagy 2013. Pomáz, Pf.88. postacímen.

e-mail útján vedelembolt.info@gmail.com e-mail címen,

telefonon +36-20/9514420 a számon.

Az adatkezelés jogalapja: 6. cikk (1) bekezdés c) pont, és a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése.

Tájékoztatjuk, hogy

 • a személyes adat szolgáltatása szerződéses kötelezettségen alapul.
 • a szerződés megkötésének előfeltétele a személyes adatok kezelése.
 • köteles a személyes adatokat megadni, hogy panaszát kezelni tudjuk.
 • az adatszolgáltatás elmaradása azzal a következményekkel jár, hogy nem tudjuk kezelni a hozzánk beérkezett panaszát.

Közösségi oldalak

Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre:

 Facebook/Google+/Twitter/Pinterest/Youtube/Instagram stb. közösségi oldalakon regisztrált neve, illetve a felhasználó nyilvános profilképe.

Az érintettek köre: Valamennyi érintett, aki regisztrált a Facebook/Google+/Twitter/Pinterest/Youtube/Instagram stb. közösségi oldalakon, és „lájkolta” a weboldalt.

Az adatgyűjtés célja: A közösségi oldalakon, a weboldal egyes tartalmi elemeinek, termékeinek, akcióinak vagy magának a weboldalnak a megosztása, illetve „lájkolása”, népszerűsítése.

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje, az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye és az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az adatok forrásáról, azok kezeléséről, illetve az átadás módjáról, és jogalapjáról az adott közösségi oldalon tájékozódhat az érintett. Az adatkezelés a közösségi oldalakon valósul meg, így az adatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosítási lehetőségeire az adott közösségi oldal szabályozása vonatkozik.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása személyes adatai kezeléséhez a közösségi oldalakon.

 

Ügyfélkapcsolatok és egyéb adatkezelések

Amennyiben az adatkezelő szolgáltatásaink igénybevétele során kérdés merülne fel, esetleg problémája lenne az érintettnek, a honlapon megadott módokon (telefon, e-mail, közösségi oldalak stb.) kapcsolatba léphet az adatkezelővel.

Adatkezelő a beérkezett e-maileket, üzeneteket, telefonon, Facebook-on stb. megadott adatokat az érdeklődő nevével és e-mail címével, valamint más, önként megadott személyes adatával együtt, az adatközléstől számított legfeljebb 2 év elteltével törli.

E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást.

Kivételes hatósági megkeresésre, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek megkeresése esetén a Szolgáltató köteles tájékoztatás adására, adatok közlésére, átadására, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátására.

A Szolgáltató ezen esetekben a megkereső részére – amennyiben az a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

 

Intézkedési határidő

Az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított 1 hónapon belül tájékoztatja Önt a fenti kérelmek nyomán hozott intézkedésekről.

Szükség esetén ez 2 hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról az adatkezelő a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított 1 hónapon belül tájékoztatja Önt.

Ha az adatkezelő nem tesz intézkedéseket Ön kérelme nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja Önt az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy Ön panaszt nyújthat be valamely felügyeleti hatóságnál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával.

 

Az érintett tájékoztatása az adatvédelmi incidensről

Ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve, az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatja az érintettet az adatvédelmi incidensről.

Az érintett részére adott tájékoztatásban világosan és közérthetően ismertetni kell az adatvédelmi incidens jellegét, és közölni kell az adatvédelmi tisztviselő vagy a további tájékoztatást nyújtó egyéb kapcsolattartó nevét és elérhetőségeit; ismertetni kell az

adatvédelmi incidensből eredő, valószínűsíthető következményeket; ismertetni kell az adatkezelő által az adatvédelmi incidens orvoslására tett vagy tervezett intézkedéseket, beleértve adott esetben az adatvédelmi incidensből eredő esetleges hátrányos következmények enyhítését célzó intézkedéseket.

 

Az érintettet nem kell tájékoztatni, ha a következő feltételek bármelyike teljesül:

 • az adatkezelő megfelelő technikai és szervezési védelmi intézkedéseket hajtott végre, és ezeket az intézkedéseket az adatvédelmi incidens által érintett adatok tekintetében alkalmazták, különösen azokat az intézkedéseket – mint például a titkosítás alkalmazása –, amelyek a személyes adatokhoz való hozzáférésre fel nem jogosított személyek számára értelmezhetetlenné teszik az adatokat;
 • az adatkezelő az adatvédelmi incidenst követően olyan további intézkedéseket tett, amelyek biztosítják, hogy az érintett jogaira és szabadságaira jelentett, magas kockázat a továbbiakban valószínűsíthetően nem valósul meg;
 • a tájékoztatás aránytalan erőfeszítést tenne szükségessé. Ilyen esetekben az érintetteket nyilvánosan közzétett információk útján kell tájékoztatni, vagy olyan hasonló intézkedést kell hozni, amely biztosítja az érintettek hasonlóan hatékony tájékoztatását.

Ha az adatkezelő még nem értesítette az érintettet az adatvédelmi incidensről, a felügyeleti hatóság, miután mérlegelte, hogy az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár-e, elrendelheti az érintett tájékoztatását.

 

Adatvédelmi incidens bejelentése a hatóságnak

Az adatvédelmi incidenst az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, és ha lehetséges, legkésőbb 72 órával azután, hogy az adatvédelmi incidens a tudomására jutott, bejelenti az 55. cikk alapján illetékes felügyeleti hatóságnak, kivéve, ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően nem jár kockázattal a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve. Ha a bejelentés nem történik meg 72 órán belül, mellékelni kell hozzá a késedelem igazolására szolgáló indokokat is.

Panasztételi lehetőség

Az adatkezelő esetleges jogsértése ellen panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.

Telefon: +36 -1-391-1400

Fax: +36-1-391-1410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

 

A tájékoztató elkészítése során figyelemmel voltunk az alábbi jogszabályokra:

 • A természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.)
 • 2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (a továbbiakban: Infotv.)
 • 2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (főképp a 13/A. §-a)
 • 2008. évi XLVII. törvény – a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról;
 • 2008. évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (különösen a 6.§-a)
 • 2005. évi XC. törvény az elektronikus információszabadságról
 • 2003. évi C. törvény az elektronikus hírközlésről (kifejezetten a 155.§-a)
 • 16/2011. sz. vélemény a viselkedésalapú online reklám bevált gyakorlatára vonatkozó EASA/IAB-ajánlásról
 • A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság ajánlása az előzetes tájékoztatás adatvédelmi követelményeiről
 • Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről

 

Webáruház készítés