CO vészjelzők

http://coerzekelo.vedelembolt.hu/

A Fogyasztó Barát

Facebook oldalunk

Instagram oldalunk

Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Csomagkövetés

Termék részletek


Tűzoltó matrica

Tűzoltó matrica
1 850 Ft


2 db fehér 20x10 cm
1 db fekete 25x12 cm
 • A matrica a képen látható minta (egy szín), amelyet a gyártás során egy applikáló réteggel látunk el, mely segítségével egyszerűen a kívánt felületre ragasztható.

   

  A matrica ragasztható még üvegre, szélvédőre, falra, bútorra, laptopra és egyéb műanyag felületekre is. Matrica színének kiválasztásakor érdemes arra figyelni, hogy sötét felületre világos, világos felületre sötét matrica az ajánlott. FONTOS! A matricát mindig teljesen tiszta felületre ragasszátok!

  Hogyan tegyük fel a matricát?

   

  Applikáló fóliával rendelkező matricák felhelyezése:

  1. lépés Felület megtisztítása

  Meg kell tisztítani azt a felületet, (legyen ez fal, bútor, üveg, műanyag, tapéta, fém felület) amelyre a matricát fel szeretnénk ragasztani. FONTOS, hogy hagyományos meszelt falak esetében nem garantált a tapadás! Frissen festett falak esetében legalább két hetes száradási időt ki kell várni a matrica felhelyezése előtt. Felülettől függően először nedves vagy enyhén nedves anyaggal töröljük át. Ezt követően töröljük szárazra a felületet.

  2. lépés Matrica kisimítása

  Helyezzük a csomagból kivett matricát sík felületre, majd simítsuk ki, hogy az esetlegesen fóliák között maradt levegőbuborékok távozzanak. Ehhez használhatunk bankkártyát vagy pontgyűjtő kártyát is.

  KIS MÉRETŰ MATRICÁK ESETÉBEN

  3. lépés Hátlap eltávolítása

  Applikáló fóliás matricák esetében a matrica három rétegből áll: papír alapú alsó réteg, maga a matrica és az átlátszó applikáló, felhelyezést segítő réteg. Hátlap esetében a papír alapú vastagabb fehér réteget értjük. Kis méretű matricák esetében ezt a felületet teljesen el kell távolítani. Óvatosan kezdd el lehúzni ezt a réteget, hogy a felső felhelyezést segítő réteg és a matrica ne váljanak el egymástól.

  Amennyiben elválna a felső fóliától, akkor engedjük visszatapadni a hátlapra és a tetejénél nyomva dörzsöljük egymáshoz a három réteget. Ezt követően próbáljuk újra az alsó réteg eltávolítását.

  Amikor eltávolítottuk az alsó réteget a matrica tapadó felülete szabaddá válik. Figyelj, hogy ne érjen hozzá semmi, ne kerüljön rá kosz, amíg a kívánt felületre nem helyezed.

  4. lépés Matrica felhelyezése

  A matrica tapadós felületének egyik szélét helyezzük az érintett felületre, (jobb kezesek esetében ajánlott a jobb, bal kezesek esetében pedig a bal szél oda illesztése) a másik felét pedig tartsuk el a felülettől. A szabadon maradt kezünkkel a matrica másik vége felé haladva lassan simítsuk rá a matricát a felületre. (Ehhez használhatunk bankkártyát vagy pontgyűjtő kártyát is) Ezzel a technikával nem engedjük, hogy levegő kerüljön a matrica alá.

  5. lépés Matrica fixálása

  Mikor a matricát a felületre simítottuk, érdemes néhányszor alaposan átdörzsölni a biztos tapadás érdekében.

  6. lépés Applikáló, felhelyezést segítő réteg eltávolítása

  Miután a matricát alaposan a felületre simítottuk eltávolíthatjuk a felső réteget. Ezt óvatosan kell csinálni, hogy a matricát ne szedje vissza a felületről. Egyik szélétől a másik felé haladva lassan húzzuk le a matricáról. Abban az esetben, ha húzná le a matricát, akkor engedjük vissza, dörzsöljük a két réteget a felületre, majd ismételjük meg a felső réteg lehúzását. Applikáló fólia eltávolítása után érdemes ujjunkkal átsimítani a matricát, hogy biztosan a felületre tapadjon.

  NAGYOBB MÉRETŰ MATRICÁK ESETÉBEN

  3. lépés Felület kimérése

  Nagyobb matricák esetében érdemes először átgondolni, hogy az adott felületen pontosan hova is szeretnénk felhelyezni. Szükség esetén mérést is végezhetsz, melyet ceruzával halványan meg is jelölhetsz. Magát a matricát is használhatod, felülethez mérheted.

  4. lépés Felületre helyezés

  Miután pontosan meghatároztad a matrica helyét, abban a formában, ahogyan a csomagból kivetted, helyezd a felületre. Négy “sarkát” cellux vagy ragasztószalag segítségével rögzítsd a felülethez.

  Ezt követően középen, teljes hosszában is rögzítsük a matricát. Matrica arányaitól függ, hogy függőleges vagy vízszintes irányba érdemesebb a középső rögzítés. (pl. fa törzsének felhelyezésekor vízszintes felezés, idézet esetében pedig függőleges felezés ajánlott)

  5. lépés Hátlap eltávolítása

  Jobbkezes esetben a bal, balkezesség esetében a jobb oldalon érdemes elkezdeni. (Jobbkezesség esetében következik a segédlet) Függőleges elválasztás esetében érvényes a jobb vagy bal oldali kezdés, vízszintes esetben szabadon választható, hogy a felső vagy az alsó részt rögzítjük először.

  Jobbkezesség esetében a bal oldali matrica sarkairól távolítsd el a celluxot vagy ragasztószalagot.

  Óvatosan kezdd el lehúzni a felső applikáló, felhelyezést segítő réteget és a matricát a hátlapról. Ezt a két réteget a felezésig válaszd szét. Az üres hátlapot egy olló segítségével vágd le.

  6. lépés Matrica felhelyezése

  Bal kezeddel tartsd a az eltávolított réteget. Másik kezeddel kezd el a felületre simítani a matricát (ehhez bankkártyát vagy pontgyűjtő kártyát vagy rongyot is használhatsz) belülről kifelé haladva, úgy ,hogy ne maradjon alatta levegő. Miközben simítod rá, a másik kezeddel fokozatosan engeded a felületre a réteget.

  A felületre ragasztott réteget a segédeszközök (bankkártya) segítségével alaposan dörzsöld a felületre.

  Távolítsd el a matrica elhelyezéséhez használt maradék celluxot vagy ragasztószalagot.

  Távolítsd el a maradék hátlapot a matricáról, úgy, hogy a matrica ne jöjjön le a felhelyezést segítő applikáló rétegről és ne érjen a felülethez.

  Jobb kezeddel tartsd a még fel nem ragasztott matricát, miközben a bal kezeddel belülről kifelé haladva simítsd azt a felületre.

  Mikor a matricát felragasztottad, utána érdemes még egyszer alaposan átsimítani egy bankkártya vagy egy rongy segítségével, hogy tökéletes legyen a tapadás.

  7. lépés Applikáló, felhelyezést segítő réteg eltávolítása

  Miután a matricát alaposan a felületre simítottuk eltávolíthatjuk a felső réteget. Ezt óvatosan kell csinálni, hogy a matricát ne szedje vissza a felületről. Egyik szélétől a másik felé haladva lassan húzzuk le a matricáról. Abban az esetben, ha húzná le a matricát, akkor engedjük vissza, dörzsöljük a két réteget a felületre, majd ismételjük meg a felső réteg lehúzását. Applikáló fólia eltávolítása után érdemes ronggyal óvatosan átsimítani a matricát, hogy biztosan a felületre tapadjon.

  A termék várható szállítása a megrendelés visszaigazolásától számított 5-7 munkanap.

 • Cikkszám
  269896
Webáruház készítés