CO vészjelzők

http://coerzekelo.vedelembolt.hu/

A Fogyasztó Barát

Facebook oldalunk

Instagram oldalunk

Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Csomagkövetés

Termék részletek


Élethű szivar kicsi

Élethű szivar kicsi
1 100 Ft
 • Élethű szivar, megtévesztésig hasonlít egy parázsló, valódi szivarhoz.
  Ha megfújod, füstöl.

  Kedves Teátrumi Tagok!
  A Vidéki Színházigazgatók Egyesülete és a Magyar Teátrumi Társaság nevében Fekete Péter 2012-ben Egyeztetéseket folytatatott az Országos Tisztiorvosi Szolgálatfelelős vezetőivel, munkatársaimmal, melynek során elemezték a nemdohányzók védelmében megalkotott törvényt és az érvényben lévő jogszabályokat. Ezt követően „színpadi dohányzás imitálása, a kellékcigaretta használatára vonatkozó szabályzat” kapcsán megszületett egy ajánlás, melynek mentén Színházak működnek.

  Ezúton szeretnénk jelezni, hogy a korábban kialkudott, gyógynövény alapú cigaretták használata egy tavaly augusztusi jogszabály-módosítás eredményeként jogszerűen már nem lehetséges. Ezt követően a Magyar Teátrumi Társaság ismételten felvette a kapcsolatot az ANTSZ-el és az alábbi tájékoztatást kaptuk:

  A 1999. évi XLII törvény, dohányzást szabályozó rendelkezései alapján a közintézmények nyilvánosság számára nyitva álló helyiségeiben, így a színpadon sem szabad dohányozni, elektronikus cigarettát vagy dohányzást imitáló elektronikus eszközt használni. A törvény konkrétan meghatározza a dohányzás fogalmát is, amely nemcsak dohánytermék, hanem gyógynövénytermék, azaz a kellékcigaretta elszívását is magában foglalja.

  Ezek ismeretében a Magyarországon működő Színházakban az ajánlás betartása mellett sincs mód színházi kellékcigarettát használni!

  A fentiek alapján azt a javaslatot kaptuk, hogy amennyiben egy színdarabban dohányzás kerül bemutatásra, úgy a színészek a dohánytermék kézben tartatásával, de meg nem gyújtásával imitálják.

  A Magyar Teátrumi Társaság, a Vidéki Színházigazgató Egyesülete és a Magyar SzínházTechnikai Szövetség természetesen további egyeztetéseket kezdeményez a kérdésben.

  Budapest, 2018. március 9.

  Szabó László Oberfrank Pál
  titkár elnök
  Magyar Teátrumi Társaság Vidéki Színházigazgatók Egyesülete  Lakatos Gergely
  elnök
  Magyar SzínházTechnikai Szövetség

 • Cikkszám
  786981
Webáruház készítés