Pomázi Tűzoltóság
Pomázi Tűzoltózenekar
Keresés
Kategóriák

Mászóöv 1000 mm-es

Nagyítás Mászóöv 1000 mm-es
Bruttó:

40 723 Ft / db

Termék értékelés írása
Érdeklődés a termékről
Mászóöv 1000 mm-es termék értékelése, véleményezése


Értékelés elküldése
Érdeklődés a(z) Mászóöv 1000 mm-es termékkel kapcsolatban
Üzenet küldése

A magyar tűzoltóságok számára hazai gyártású speciális egyéni védőfelszerelés.

 

Az öv tervezésében, konstrukciójában, anyagfelhasználásában, a fém alkatrészek korrózióvédelmében megfelel az MSZ EN 358 szabvány (a továbbiakban: szabvány) erre vonatkozó előírásainak.

Az öv min. 180 mm-es méretű, a bal oldali „D” csathoz kapcsolt zárkapoccsal van felszerelve. A zárkapocs megfelel az MSZ EN 362 szabvány előírásainak A zárkapocs az övről szerszám nélkül, nem levehető. A zárkapocs nyitóeleme lehetővé teszi egy min. 45 mm átmérőjű hengeres testre való rákapcsolást.

A nyitó elem használati helyzetben jobbra néz. A zárkapocs hordhelyzetben oldalra rögzíthető.

A deréktámasz párnázása mind a zárkapocs használati helyzetében, mind a két „D” csat egyidejű alkalmazása során (kétcsatos kikötés) megfelelő gerincvédelmet miztosít.

A csatoló hevederen a névleges mérethez képest minimum ± 50 mm állítási lehetőség van. A heveder szabad vége úgy van kialakítva, hogy a csatból ne lehessen kifűzni és helytelen csatolás esetén se csúszhasson szét, továbbá a hevedervég viselje el a teljes próbaterhelést. A méretre húzott heveder szabad része az övön rögzíthető.

Az öv bal oldalán tűzoltó bontóbalta tok rögzítésére csatos hevedertartó és tömlőtartó-kötél tartó kapocs van elhelyezve. Egyéb eszközök rögzítésére kétoldalt összesen 1-2 hevederpánt és akasztókapocs elhelyezése (lámpa, kézi rádió, munkakés, bicskatok stb. rögzítéséhez) lehetséges.

A gyártási méretsor 800 mm-től 1400 mm-es névleges méretig terjedjen, 100 mm-es lépcsőkben.

Az öv egyéni védőeszköz, állapotáért, épségéért a használója felelős. Köteles minden szolgálatváltáson és a szolgálat közbeni használat után az övet szemrevételezéssel ellenőrizni. A teherviselő elem sérülése esetén az övet használatból azonnali hatállyal ki kell vonni.

A negyedéves ellenőrző vizsgálat szemrevételezéssel történik. Meg kell állapítani, hogy a teherviselő és egyéb varratoknál nincs-e szakadás, felfeslés, a teherviselő hevedernél sérülés, kezdődő szakadás. A zárkapocsnál ellenőrizni kell a deformáció mentességet, a jó zárhatóságot, a biztosító elem megfelelő működését. A mozgó pofának könnyen, a zárási helyzetbe magától visszatérően kell működnie. A biztosító elem nyitása-zárása kézi erővel könnyen elvégezhető legyen.

Az évenkénti vagy a gyártó által meghatározott ciklus szerinti (de legalább évenkénti) terhelési próbát szemrevételezéssel kell kezdeni.

Méretek:

800 mm, 900 mm, 1000 mm, 1100 mm, 1200 mm, 1300 mm, 1400 mm

 

Visszajelzés
A Pomázi Tűzoltó Egyesület webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a webáruház a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a webáruházban, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.
Bezárás